Foto

Sista chansen att se Nick Brandt på Fotografiska i Stockholm

brandt-fotografiska

Photo credit: Nick Brandt

Nu blir det en nyhet som inte är från London, men dock från vår vackra svenska huvudstad, Stockholm. Just nu så pågår en utställning av den London-födda fotografen Nick Brandt på Fotografiska på Södermalm i Stockholm. Nick Brandt har blivit känd för att vara en fotograf som endast fotograferar i Afrika, där han vill dokumentera de sista vilda djuren som lever på slätterna innan de har hunnit blivit helt utrotade av mänskligheten. Brandt har “bara” fotograferat sedan år 20000 och är känd för att använda svart och vitt och panoramabilder av episka scener.

Utställningen “On This Earth A Shadow Falls Across The Ravaged Land” har pågått sedan den 22a maj och är nu inne på sina sista dagar innan den tar slut söndagen den 13e september 2015. Bilderna från denna utställning är tagna från Östafrika och visar hur hårt tjuvjakten har slagit mot djuren i regionen. Bilderna från utställningen är väldigt färgstarka men visar verkligen hårdheten i regionen just nu.

Nick Brandt är en av mina absoluta fotografer när det kommer till svart och vit fotografering. Han lyckas att använda så stora panorama bilder men ändå lyckas han skapa en känsla av bilden att man lär känna djuret eller människan som är på bilden. Jag var faktiskt och såg utställningen på Fotografiska i somras när jag var hemma, så jag kan verkligen rekommendera att kolla in hans utställning innan den går ner, man vet aldrig när den kommer tillbaka till Sverige!

Fotografiska håller som vanligt öppet mellan Måndag-Söndag kl 09.00-23.00. Priset är blyga 120 kronor, och för studenter 90 kronor. Är det första gången på Fotografiska kan jag även rekommendera restaurangen på Fotografiska som i år tog emot DN’s Gulddraken, Stockholms bästa restaurang i mellanklassen. Du får en utsikt över djurgården och gamla stan som inte hitta någon annanstans med en härlig träinspirerad inredning. Passa på och lyxa till det under sommarens sista helgen!