Foto

Hur du väljer rätt kamera för dina YouTube-videor

YouTube skapades 2005 av tre tidigare PayPal-anställda. Chad Hurley, Steve Chen och Jawed Karim. Idén till YouTube föddes efter att Hurley och Chen inte kunde dela med sig av videofilmer från en fest som de hade deltagit i eftersom de inte kunde hitta en videohostingtjänst som uppfyllde deras stränga kvalitetskrav. Karim deltog inte på festen, men fick höra om evenemanget från Hurley och Chen och delade med sig av sina tankar om hur en videodelningstjänst borde se ut.

De tre grundarna startade YouTube i maj 2005. Webbplatsen blev en omedelbar succé och inom ett år hade YouTube redan samlat 100 miljoner videovisningar per dag. I dag är YouTube den näst största sökmotorn i världen och den tredje mest besökta webbplatsen. Det finns över 1 miljard aktiva användare på YouTube som tittar på över 5 miljarder videor varje dag.

YouTube har blivit den bästa plattformen för blivande vloggare och innehållsskapare som vill bygga upp en publik och försörja sig på sin passion, oavsett vad du än bloggare om, du kan blogga om allt från guldpris online till silverpris online. Men innan du kan påbörja din resa till YouTube-stjärnan måste du välja rätt kamera för dina behov. I den här artikeln guidar vi dig genom processen att välja den bästa kameran för dina YouTube-videor.

Hur du väljer rätt kamera för YouTube

Det finns många olika kameror på marknaden idag och det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig. I den här artikeln ger vi dig tips om hur du väljer rätt kamera för dina YouTube-videor.

Först och främst bör du ta hänsyn till din budget. Det finns en mängd olika kameror tillgängliga till olika prisnivåer. Du behöver inte spendera mycket pengar för att få en kamera av god kvalitet. Men om du vill ha bästa möjliga kvalitet kan du behöva investera i en dyrare modell.

Tänk sedan på vilken typ av videor du vill skapa. Om du planerar att göra mest vloggning eller resevideor behöver du en kamera som är bärbar och lätt att använda. Om du planerar att göra mer studiobaserade videor behöver du en kamera med bättre funktioner och möjligheter.

Slutligen bör du ta hänsyn till din erfarenhet av videoinspelning och redigeringsprogram. Om du är nybörjare på videoinspelning kan det vara bra att välja en modell som levereras med inbyggd redigeringsprogramvara så att du kan börja skapa innehåll direkt.

Med dessa faktorer i åtanke bör du kunna välja rätt kamera för dina YouTube-videor. Kom ihåg att göra din forskning och läsa recensioner innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Och viktigast av allt, ha kul med att skapa innehåll!

5 billiga kameror för YouTube-videor som inte offrar kvaliteten

Om du har en liten budget men ändå vill producera YouTube-videor av hög kvalitet, får du här fem bra kameror att tänka på:

1. Canon EOS Rebel T6i

2. Sony a6000

3. Panasonic Lumix DMC-G7

4. Nikon D3300

5. Canon PowerShot G7 X Mark II

Det här är alla fantastiska kameror som gör att du kan skapa fantastiska videor utan att behöva betala för mycket. Så oroa dig inte om du inte har råd med den dyraste modellen på marknaden. Det finns gott om billigare alternativ som ändå

ger dig utmärkta resultat.