Kultur

Världens mest framgångsrika film: Star Wars

star-wars

Att kunna säga att en rulle kan bli världens mest framgångsrika film utan att specificera om det rör sig om pengar, publikintäckter, uppskattning från fansen eller något helt annat kan tyckas en aningen svårt, men det är precis vad kritikerna säger om decenniets mest omtalade film: Star Wars – The Force Awakens.

Detta är alltså den senaste Star Wars-filmen sedan 2005 när episod III, den sista filmen att spelas in i originalserien som George Lucas gav sig an redan 1977. Som bekant sålda herr Lucas alla sina rättigheter av Star Wars till miljardföretaget Disney för några år sedan, och det var inget snack om att en ny Star Wars skulle skapas efter detta. Det tagit ett par år att få ihop filmen, och igår kom den ut på svensk bio för första gången. Fansen har såklart köat i timmar för att kunna gå på förhandsvisningen och få den första dosen.

Man spår att detta komma bli den film som drar in mest pengar sett till reklam och biljettförsäljning, och det är inte konstigt med den hype som filmen har fått. Det många fans dock är rädda för är att man förstört den originella Star Wars-känslan för att få filmen att ny ut till en så stor Disney-publik som möjligt och få den att vara aningen för mjuk. Jag har själv inte sett filmen men jag ska se den i helgen och jag är extremt taggad på en film många väntat länge på!