FotoKultur

Bästa fotografierna från 2017

Under år 2017 har världen fått se en hel del lycka och glädje, men också olycka och sorg. Att sammanfatta året är väldigt svårt, men som man brukar säga;  “En bild säger mer än 1 000 ord”. Därmed kommer vi idag visa vilka bilder som vi tycker är mäktigast och väcker mest känslor, vilka det än är! Överst ser du en bild av Matterhorn som i år firade att det var 150 år sedan berget först bestegs. Bilden är tagen av Natalia Brebesheva. 

STEPHANIE SINCLAIR, NATIONAL GEOGRAPHIC

Den första bilden är tagen på ett Hindu Tempel nära familjens hem i Delhi, Indien. Detta är tre generationer av en väldigt ovanlig familj. När två personer som har albinism får barn kommer denna också ha albinism. Denna bild vara från början publicerad i For Them, Being Pale Can Bring Scorn, Threats, and Worse juni 2017 och är tagen av Stephanie Sinclair.

Richard Vogel

Du kanske kommer ihåg att den 21 augusti var det solförmörkelse. Här kan du se hur en folkmassa samlas för att skåda detta vid  Griffith Observatory i Los Angeles framför den välkända Hollywood-skylten. Bilden är tagen av Richard Vogel.

Dina Litovsky

Den nya presidenten av USA Donald Trump står tillsammans med sin fru och First Lady Melania Trump och den tidigare presidenten Barack Obama och hans fru  Michelle Obama innan de lämnade  USA:s parlamentsbyggnad efter Trumps invigningsceremoni den 20 januari 2017. Bilden är tagen av Dina Litovsky.

Bassam Khabieh

Abu Malek var en av de få som överlevde den kemiska attacken som år 2013 i Ain Tarma, Syrien. Här ser du hur kan går fram längst de förstörda gatorna med hjälp av sina kryckor i april 2017. bilden är tagen av Bassam Khabieh.

Anupam Nath

Byborna i Panbari som ligger utanför Gauhati i Indien offrade blommor till en vild elefant som hittades död på ett fält den 2 november 2017. Bilden är tagen av Anupam Nath.

Hamza Al-Ajweh

Den 18 juni 2017 hade syrierna en stor måltid för Ramadan på en förstörd gata i Douma utanför Damascus. Bilden är tagen av Hamza Al-Ajweh.

Jekesai Njikizana

Den 21 november togs porträttet av den före detta presidenten av Zimbabwe Robert Mugabe ned från väggen på International Conference centret efter han resignerade sig. Bilden är tagen av Jekesai Njikizana.

CIRIL JAZBEC

Denna bild är tagen i ett klassrum i Samburu norr om Nairobi, Kenya. Kvinnorna i samhället får lära sig hur surfplattor och internet fungerar, en plats där teknologin nyligen fick vara en del av utbildning. Bilden var från början publicerad How Africa’s Tech Generation Is Changing the Continent  i december 2017 och är tagen av Ciril Jazbec.

CATHERINE AEPPEL

Här ser vi hur mannen  Pete Thompson går på lina över  Mushroom Rock i Carbondale, Colorado.  Detta är fotografen Catherine Aeppel hemstad och hon sa att hon känner sig väldigt stolt över naturen som finns runtomkring. Vi vet inte precis vilket datum bilden var publicerad, men det var under det gånga året.