Foto

Nytt inköp: Nikon Coolpix B700

Hejsan allihopa!

Det var inte länge sedan jag skrev om olika så kallade superzoom-kameror eller ”bridgekameror” som de kallas ibland också. När jag kollade runt tidigare så stod det mellan Nikon Coolpix P900 och Canon SX60. När det väl kom till kritan och jag hade kikat runt ett bra tag så kom jag fram till att den kameran som passade mig bäst just nu faktiskt inte var någon utan dem jag kollat på, utan istället blev det Nikon Coolpix B700!

Som du kan se från namnet så finns det många likheter mellan Nikon Coolpix B700 och Coolpix P900. Det som dem skiljer åt är vad som fick mig att välja B700. Zoomen är lägre på B700 än på P900, den har ”endast” upp till 1440 mm och 60x zoom jämfört med 2000 mm och 83x zoom. Den väger dock upp detta rejält med en videoinspelning på 4K istället för 1080p, vilket är som dag och natt. Tänk dig skillnaden mellan vanlig DVD-film och blu-ray. Den väger även upp bildkvalitén med 21,1 megapixlar gentemot 16. P900 har dock lite bredare brännvid jämfört med B700, men de cirka 100 mm som är mindre vägs upp utav 4K videon vilket kommer vara viktigt för mig när jag använder kameran. Jag kommer att göra mycket film och att ha en kamera med rejäl zoom var något jag behövde till min uppsättning. Efter köpet så kan jag säga att jag är nöjd med hur bilderna blir och hur bra videon är. Kameran kostar i skrivande stund endast 4000 kr vilket är ett väldigt förmånligt pris jämfört med många konkurrenter.

För dig som vill ha en enkel ”resekamera” så är kanske B700 inte det bästa valet då den är relativt stor jämför med många fickkameror. De så kallade point and shoot-kamerorna som du ofta får ner i byxfickan börjar även dem komma med längre zoomalternativ och 4K-inspelning, dem kollar vi på nästa gång vi hörs!