Foto

Bästa kameran 2016

När det kommer till att kröna den bästa kameran så är det självklart alltid svårt att säga vad som är bäst. Det du måste kolla är vad som du som fotograf behöver, och sedan kolla utifrån det. Använder du mest systemkameror, kompaktkameror, kameror med lång zoom eller en all-round kamera? Vi kikar här på några av varje och hur bra de är.

ahlmik-lumix ahlmik-sony-kompakt

När det kommer till kompaktkameror vill man oftast ha en mindre kamera som ändå presterar med bra bilder och en bra zoom. I år så är det modellen Panasonic Lumix TZ70 som står ut i mina ögon. Snygg kamera med grym zoom och ett överkomligt pris. Är du beredd på att spendera stora pengar för en kompaktkamera så är Sony RX100 IV den överlägst bästa kameran. Videoupptagning på 4K, kristallklara bilder och bra zoom, men smakar det så kostar det!

ahlmik-sony-mellan

 

När det kommer till “mellankamerorna” så sticker Sony ut även här. Sony RX10 II tar perfekta bilder och video men du kan även skaffa egna objekt för att ta länge bilder.

ahlmik-nikon1 ahlmik-nikon2

När det kommer till systemkameror eller DSLR som man säger så är det ett märke som stått ut i år, nämligen Nikon. Deras modell Nikon D750 är enligt mig en av de mest kompletta kamerorna jag hållt i mitt liv. För ett överkomligt pris innan vi börjar komma upp i fotografklasserna så är detta ett utmärkt val. Är du nybörjare så duger Nikon D3300 helt och hållet utmärkt. Denna kamera är lätt att lära sig, lätt att ta bra bilder mer och du kan sedan hoppa upp på en mer seriös modell efter ett tag!