Foto

En ny hobby är att fotografera e-sport

E-sport är en växande bransch som är riktigt spännande att följa. Både utövarna och spelarna. En ny hobby på sistone är att fotografera e-sport. Dels när människor utövar e-sport men också själva spelet som ofta har fantastiska grafiska element värda att fotograferas.

Det här är e-sport

Den mest populära e-sportgrenen i världen är League of Legends, med över 100 miljoner aktiva spelare varje månad. Andra populära e-sportar är Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive och Overwatch. E-sportspel är ett relativt nytt fenomen, men den växer snabbt i popularitet.

Den globala e-sportmarknaden beräknas vara värd omkring 1 miljard dollar, med Kina och USA som de två största marknaderna. E-sport sänds på tv, online och via sociala medieplattformar som Twitch och YouTube Gaming. Det finns också särskilda e-sportkanaler som ESPN:s ESPORTSTV.

De bästa spelwebbplatserna för e-sport erbjuder ett brett utbud av marknader för de mest populära e-sportspelen och ligorna. De erbjuder också konkurrenskraftiga odds, en mängd olika betalmetoder och hjälpsam kundsupport.

Så börjar du fotografera e-sport

Om du är fotograf kanske du undrar hur du kan bli involverad i att fotografera e-sporter. Det finns många olika vägar att gå beroende vad du vill fotografera, men här kommer några bra tips.

  • Delta i ett e-sportevenemang. Det finns många olika typer av e-sportevenemang, från små lokala turneringar till stora internationella tävlingar. Om du vill fotografera e-sport måste du hitta ett evenemang att delta i.
  • Känn till din utrustning. När du ska fotografera e-sport måste du ha rätt utrustning. De flesta e-sportevenemang hålls i mörka arenor, så du behöver en kamera som kan ta bilder i svagt ljus.
  • Du behöver också ett snabbt objektiv för att fånga action. Ett teleobjektiv är ett bra val för att fotografera e-sport, eftersom det gör att du kan zooma in på handlingen utan att komma för nära till spelarna.
  • Var beredd på att röra på dig. E-sportevenemang är snabba och ofta kaotiska. För att få de bästa bilderna måste du vara beredd på att röra dig på plats.
  • Du bör också vara medveten om reglerna för evenemanget så att du inte oavsiktligt bryter mot dem och blir utsparkad.
  • Redigera dina bilder. När du har tagit några bra bilder är det dags att redigera dem. Du kan använda fotoredigeringsprogram för att beskära, rotera och justera exponeringen på dina foton. Du bör också överväga att lägga till text eller grafik till dina foton för att göra dem mer unika.

Bli bra på fotografering av e-sport

Om du vill bli bra på att fotografera e-sport måste du göra din research. Lär dig om de olika spelen och hur de spelas. Titta på professionella matcher och var med på de största turneringarna. Du bör också bekanta dig med de olika spelmarknaderna och förstå hur e-sport fungerar. Fotografera i olika miljöer där både spelare utövar e-sport i sina vardagliga miljöer och på större evenemang. En variation på miljöer och människor lär dig vilka fotografier du vill ta hädanefter.

Glöm inte att fotografera fansen

Att även tänka på de som tittar på sporten är också viktigt. Precis som vi fotograferar hejarklacken i fotboll kan vi fotografera fansen av e-sport för extra starka bilder. Fotografera människor in action när de lägger sina odds på e-sport är spännande och ger levande bilder av spelets nerver. Det som märks tydligt inom e-sporten är att den vanliga sporten håller på att bli utkonkurrerad av e-sport när det gäller betting då oddset ofta är bättre.

Slutligen att tänka på vid fotografering av e-sport

Slutligen önskar vi dig lycka till i dina satsningar fotografering av e-sportspel! Vi hoppas att den här artikeln har gett dig mer information om fotografering av e-sport och hur du går vidare i din fotografering.