Foto

California here we come!

Resan genom öknen tog tillslut slut. Det har varit magiska platser som vi fått sett. Allt från Grand Canyon, Bryce Canyon och Las Vegas har varit magiska på sina unika sätt. Värme har vi haft så det finns och räcker till, så bara att komma närmre mot kusten igen känns helt underbart! Las Vegas ligger ganska gränsen till Kalifornien så självklart är de östra delarna av Kalifornien även ett ökenlandskap utan ände. Tillslut så märker en dock att träd börjar växa och vips så är man mitt bland grönskan och vatten igen!

När vi kom in i Kalifornien igen så var planen att göra hela Highway 1, den mest kända vägen i hela Kalifornien. Vägen börjar nära Dana Point som ligger strax söder om Los Angeles. De första stoppen blev på populära Laguna Beach och Newport Beach som blivit världskända genom serien The O.C. Här är det svajande palmer som slutar vid det turkosa vattnet. Efter detta så kom vi till ”änglarnas stad” Los Angeles där vi stannade vid de mest ikoniska stränderna Huntington Beach, Newport Beach, Venice Beach och slutligen Santa Monica Pier där även den ikoniska vägen Route 66 stannar. I Los Angeles hade jag sedan ett fotojobb att göra på just Huntington Beach, vilket ni kan se bilderna av nedan. Jag är mycket nöjd för erfarenheten och med resultatet.

ahlmik-3 ahlmik-4

Efter L.A så bar det upp för kusten norrut. Första riktiga stoppet blev i Santa Barbara där nästa natt skulle spenderas. Santa Barbara är en mindre stad med en mycket trevlig väg som går längst havet. Sedan upp för kusten finns det många fina stopp att göra, de mest sevärda är enligt mig: Morro Bay, Big Sur, Pfeiffer Beach, Bixby Creek Bridge och Point Lobos Natural Reserve. Man kommer ganska långt med bilen i USA, parkeringarna ligger väldigt nära sevärdheterna så fastän man inte än någon professionell vandrare så kommer man långt! Söder om San Francisco finns de supermysiga Carmel-by-the-Sea och Monterey där alla hus är i alla olika former och färger du kan tänka dig. Efter Monterey stannade vi för lunch i Santa Cruz för lunch och sedan bar vägen upp längst efter kusten till Ocean Beach. Efter detta så stannade vi några dagar i San Francisco där vi fortfarande är! Kika in bilderna så håller jag er uppdaterade om allting under tiden!

ahlmik-2