FotoLondon

Street-fotografering i London

Jag har på senare dagar spenderat många dagar vandrat gatorna i London och tagit bild på det jag gillar allra bäst, vardagliga händelser och scener som utspelar sig i vår vardag. London för mig är en stad som är full av liv och detta är något som reflekteras i det jag tar mina bilder. Något jag verkligen uppskattar med London är att vädret som känt kan skifta från en sekund till en annan. Detta ger möjligheten att fånga bilder av vardaglig panik att komma ifrån regnet, uppskattningen när solen tittar fram efter en lång frånvaro eller en sagolik dimma som får staden att kännas tagen direkt från 1700-talet när Jack the Ripper härjade runt på smågatorna. Här har ni några av mina bilder som jag tagit i dagarna runt om i London:

shop-london

regning-dag-i-london

dimma-london

 

 

Jag snubblade i dagarna över ett väldigt intressant bildkollage från Telegraph där de sammansmält bilder från moderna London och London för 200, 100 och 50 år sedan. Det jag gillar med kollaget är att det visar hur pass av en historisk stad London är. I rätt vinkel så är det fortfarande som att staden är fast i 1800-talet med sina gamla kyrkor, sina gamla broar och sina ståtliga regeringsbyggnader och slott. Att allt detta sedan bryskt kapas av från ny arkitektur såsom London Eye är precis den blandning som jag gillar att hitta. De gamla stenbyggnaderna i kontrasten av det nya stål och plåten är för mig underbar. Jag har också varit i östra London och tagit mycket bilder från de områden som inte är lika turistiga, men de kommer åka upp snart också. Jag är väldigt sugen på att åka iväg någonstans i England, antingen till södra England, Wales eller Skottland då jag kommer ha 5 dagar ledigt om två veckor. Det skulle vara roligt att komma iväg och göra lite naturfotografering, vi får se vad det blir av! I alla fall, här är länken till fotokollaget från Telegraph. Titta och njut!

 

http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/uknews/10660481/In-pictures-London-street-scenes-then-and-now.html?frame=2833744