FotoLondon

Superblodmåne i London

london-måne

 

Ingen kan ha undgått den superblodmåne som spred sig över världen natten mot måndagen tidigare i veckan. Nyheterna spred sig som en löpeld och fler än någonsin tog sig ut kl 4 på morgonen för att bevittna detta event som antagligen kommer att ta plats nästa gång först 2033. Denna typen av naturevents lockar mer folk än någonsin, antagligen beror det på att fler människor än någonsin får tag på informationen och exakta tidsslag när eventen kommer att ta plats, något som blivit betydligt enklare i fart med att teknologin har utvecklats mer och mer.

Såklart var även jag tvungen att tvinga mig upp denna morgon kl 3.30 för att se om det var så bra som många fick det att låta. Hela “processen” eller vad vi ska kalla den höll på mellan 04.00-05.30 och bjöd på en hel del härliga vyer. Kanske trodde jag att månen skulle vara lite närmre och lite rödare, men det var ändå ett väldigt fint skådespel vi bjöds på. Såklart från andra bilder runtom välden så har månen varit och känts ännu större och ännu rödare, men jag är ändå nöjd med skådespelet som månen bjud upp till i den engelska huvudstaden.

Här ovan bjuder jag på en av mina bilder som jag blev extra nöjd med. Färgerna med den väldigt blåa bakgrunden, det grå i Tower Bridge och det röda i månen lös ihop på ett helt perfekt sätt tycker jag!