Foto

Fotografering i Bryce Canyon

Hejsan allihopa!

Förlåt att jag inte uppdaterat på ett tag men just nu är jag på en välbehövd semester i USA där jag åker runt mellan nationalparkerna i sydöstra USA. Jag och min kompis Monika började resan i San Francisco där vi spenderade ett gäng dagar, för att sedan styra kosan österut. Det är inte någon ligga på stranden semester vi är ute på utan snarare tvärtom! Efter San Francisco körde vi bilen till Yosemite Valley där vi hade bokat en camping. Här traskade vi runt bland vattenfallen och de magiska redwood-träden i två dagar innan det blev dags att röra oss vidare.

Efter Yosemite begav vi oss via Death Valley (USA’s lägsta punkt) mot Bryce Canon där vi hade höga förväntingar, och snacka om att de blev infriade! Bryce Canyon är en gammal nationalpark i USA som inte liknar någonting annat. Det finns kilometer av kilometer att vandra i denna mars-liknande parken, så självklart kan det vara svårt att veta vart du ska gå. Vi har en vän som varit i parken förut så vi hade ett perfekt tips på vart vi kunde gå för att ta riktigt bra bilder!

 

Den vandringen vi valde att göra är Navajo Loop som sedan går in i Queen’s Garden Trail. Du kör mot en punkt som heter Bryce Canon på kartan och där finns en utkiksplats som heter Sunset Point. Där börjar du vandra nedför Wall Street som ligger på Navajo Loop. Du vandrar ner cirka 100 meter nedför dalen genom de magiska stenformationerna för att till slut komma till botten. När du är på botten börjar du gå upp mot Navajo Loop som egentligen tar dig tillbaka till Sunset Point, men för oss var det lite för kort då det inte ens tar en timme. Men det är dock värt att gå upp för den dalen för att sedan få gå ner cirka 15 minuter på samma spår.

Från botten letar du istället dig till Queen’s Garden Trail som kommer ta dig ut från dalarna och stenformationerna och ut i botten av dalen där du får en galen panorama från dalens undersida. Queen’s Garden Trail fortsätter sedan mot Sunrise Point och därifrån tar du sedan Rim Trail tillbaka till Sunset Point. Hela denna resan tog oss 3 timmar men då stannade vi och tog mycket kort också efter vägen, men den var så värd det! Nu är vi i ett motell på sidan av vägen och fortsätter mot Zion National Park och Grand Canyon om några dagar, vi hörs då! Kika in några av mina bilder här nedan:

 

ahlmik-1ahlmik-4ahlmik-2ahlmik-3