Foto

Nytt inköp: Canon 70D 18-135 mm

Det har blivit ett nytt kameraköp för min del, och det är första gången jag har en Canon! Självklart är detta väldigt spännande men jag kände att en ny kamera var på sin plats och jag ville inte spendera för mycket pengar, så efter många sökningar på nätet så kom jag fram till att kameran för mig fick bli Canon 70D med ett 18-135 mm objektiv, en kamera jag tidigare kollat på i det stora Canon-testet jag gjorde i våras.

Canon 70D är alltså en kamera i EOS-serien från Canon med 20.2 megapixlar, en APS-C CMOS sensor och DIGIC 5+ processor. Stjärnklara bilder i båda starkt och dålig ljus är vad du kan förvänta dig! Sensorn och processorn jobbar snabbt för att ge dig de bästa bilderna oavsett vilket ljus du fotograferar i. Detta är verkligen en kamera för att ta bilder, men den har även en bra HD-inspelning! Upp till 7 fps (frames per second/bilder per sekund) med full HD 1080p inspelning och ljudkontroll gör att även dina videos blir mycket bra. Självklart finns det andra kameror både inom Canon och utanför som är bättre med t.ex. 4k inspelning. Något som stod ut som jag verkligen gillar med kameran är LCD-skärmen som kommer i en 3 tums 1040-punkts vinklingsbar modell. Vid svåra fotouppdrag kan det vara bra att kunna hålla kameran stadigt och istället se bilden via LCD-skärmen när man inte kommer åt med ögat.

Kameralinsen på 18-135mm med f/3.5-5.6 IS STM funktion ger ett bättre utbud än den vanliga 18-55mm linsen som ofta kommer med. Linsen har även antiskak funktion och självklart en ypperlig zoom vilket ger dig bra bilder både nära och långt bort.

 

Behärskar du det engelska språket och vill veta mer ingående om kameran och vad du kan göra för att få bättre bilder så rekommenderar jag dig att kika in den här videon som är väldigt tydligt och bra!